Pasta - Willems Kaas & Nootzaak

Pasta

Pasta is een deegsoort, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Hij kan eerst tot plakken gedeegrold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti of de Chinese mie. Hij kan ook geëxtrudeerd worden (macaroni, fusilli en spiruli). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot tortellini (taartjes) gerold worden.

 

Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta), en pasta fresca (verse pasta).

 

Pasta sauzen

Amatricia: Saus genoemd naar de stad Amatrici, gevuld met tomaten, pancetta, pepers en kazen

Arrabiata:  Een pittige Italiaanse tomaten/chili saus. De letterlijke vertaling is 'woedende saus'

Basilicum: Toamtensaus met baslicum

Fattoria: Toamtensaus met diverse groenten volgens geheim recept